[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره همایش ثبت نام ارسال مقاله تور مجازی جیرفت پوسترهای همایش ::
:: جلد 1 - فایل های پوستر ::
جلد 1 - فایل های پوستر صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی الگوی تغذیه ای در سالمندان مراقبت شده استان گلستان در سال1399
فاطمه عرب عامری*، مهتاب کیاء، خدیجه کردی، فاطمه محمدیون
چکیده:   (53 مشاهده)
مقدمه:تغذیه دردوره سالمندی بسیارمهم است.اضافه وزن،فشارخون،چربی خون وقندخون بالا ازمشکلات شایعی هستندکه با  تغذیه صحیح و کنترل آنها از بیماریهای قلبی و عروقی وسرطانهاپیشگیری میشود. همچنین باافزایش سن به دلایل متعددمن جمله تغذیه نادرست احتمال سوءتغذیه بیشتر میشود .
روش کار:این مطالعه به روش توصیفی تحلیلی بر روی 28180 سالمند مراقبت شده توسط مراقبین سلامت و بهورزان درسال 99 در مراکز شهری و روستایی استان گلستان انجام شد.ابزارکارفرم مراقبت تغذیه سالمندان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ( 2پرسشنامه نمایه توده بدنی کمتر از 21 ونمایه توده بدنی 21 و بالاتر) بوده که  اطلاعات جمع آوری شده از فرمهای مراقبتی مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
یافته ها:بر اساس فرم بررسی تغذیه ای  از 28180 سالمند مراقبت شده نتایج ذیل استخراج شد:
شاخص های تندرستی سالمندان مراقبت شده درسال 99
اضافه وزن چاق لاغر
23/20% 96/25% 51/9%
 
 
بررسی الگوی تغذیه ای درسالمندان با BMI 21وبالاتر
استفاده  ازنمکدان سرسفره مصرف نمی کند/بندرت گاهی همیشه
25/85% 73/12% 02/2%
مصرف میوه روزانه 2-4سهم کمتراز2سهم مصرف نمی کند/بندرت
01/66% 45/32% 55/1%
مصرف شیرولبنیات روزانه 2-3سهم کمتراز2سهم مصرف نمی کند/بندرت
72/65% 72/32% 56/1%
مصرف سبزی روزانه 3-5سهم کمتراز3سهم مصرف نمی کند/بندرت
29/54% 35/42% 36/3%
مصرف فست فود/نوشابه گازدار بندرت/هرگز ماهی 1-2بار هفته ای 2باریابیشتر
47/86% 96/10% 57/2%
نوع روغن مصرفی روغن مایع تلفیق روغن مایع ونیمه جامد روغن جامد،نیمه جامد،حیوانی
88/55% 24/34% 88/9%
 
 
 
 
 
بررسی الگوی تغذیه ای درسالمندان با BMI کمتراز21(پرسشنامه MNA)
میزان تحرک بیرون می رود قادربه ترک کردن تخت وصندلی می باشد اما قادر به بیرون رفتن نیست وابسته به تخت وصندلی
57/96% 20/2% 32/1%
مصرف غذاطی3ماه اخیر کاهش نیافتن مصرف غذا کاهش متوسط مصرف غذا کاهش شدید مصرف غذا
82/86% 17/12% 02/1%
کاهش وزن طی3ماه گذشته بدون کاهش وزن بین 1-3کیوگرم کاهش وزن بیش از3کیلوگرم کاهش وزن
36/60% 50/9% 26/3%
آیا طی 3ماه اخیراسترس روحی روانی یا بیماری حاد خیر بله  
09/93% 91/6%  
دورعضله ساق پارااندازه گیری کنید؟ کمتراز 31سانتی متر 31سانتی متر وبیشتر  
46/58% 54/41%  
آیا مبتلا به مشکلات عصبی یا روانی هستید؟ فاقد مشکلات روانی فراموشی خفیف فراموشی یا افسردگی شدید
74/84% 65/13% 61/1%
 
نتیجه گیری: بررسی های انجام شده نشان می دهد نزدیک به 50% سالمندان مراقبت شده دارای اضافه و چاقی می باشند.الگوی تغذیه ای سالمندان خصوصاً درمصرف سبزیجات،میوه ،شیرولبنیات مطلوب نبوده و ناآگاهی ازتغذیه سالم،مشکلات گوارشی،دندانی،مشکلات اقتصادی و...ازعلل سوء تغذیه درسالمندان بوده است. برگزاری جلسات آموزشی کیفی با موضوع تغذیه صحیح برای سالمندان ،ارجاع سالمندان دارای مشکلات تغذیه ای به کارشناس تغذیه و انجام پیگیری های مورد نیازدرحال انجام می باشد. تأمین کاشناس تغذیه به تعداد مورد نیاز و استفاده ازسایر نهادها و ارگانهای تاثیر گذار در امر سلامت سالمندان ، اطمینان از مصرف مکمل های توزیع شده ازجمله اقدامات مورد نیاز برای رفع مشکلات تغذیه ای سالمندان میباشد.
کلید واژه : سالمند ، الگوی تغذیه ، BMI
 
واژه‌های کلیدی: سالمند، الگوی تغذیه، bmi
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/3/31 | پذیرش: 1400/5/2 | انتشار: 1400/5/10
فایل پوستر [PPT 548 KB]  (6 دریافت)
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


عرب عامری فاطمه، کیاء مهتاب، کردی خدیجه، محمدیون فاطمه. بررسی الگوی تغذیه ای در سالمندان مراقبت شده استان گلستان در سال1399. 1. 1400; 1 ()

URL: http://elderhealth.jmu.ac.ir/article-1-141-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 1 - فایل های پوستر برگشت به فهرست نسخه ها
همایش ملی سلامت سالمندی National Conference on Elderly Health
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4341