[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره همایش ثبت نام ارسال مقاله تور مجازی جیرفت پوسترهای همایش ::
:: جلد 1 - فایل های پوستر ::
جلد 1 - فایل های پوستر صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط نوع و مصرف پروتئین در سالمندان با خطر ابتلای آنها به سوء تغذیه
آرزو پیران*، حانیه گل افروز
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، دانشکده علوم و فناوری های پزشکی، تهران، ایران.
چکیده:   (95 مشاهده)
چکیده:                                        
زمینه و هدف: سوء تغذیه یکی از مهم ترین عوامل خطر مرگ و میر در دوره ی سالمندی است. سوء تغذیه در سالمندان به دلایل مختلف اجتماعی، اقتصادی، فیزیولوژیک و بیماری ها ایجاد می شود. نقش تغذیه سالم و کافی در سالمندی به جهت پیشگیری از بروز سوءتغذیه در آنها، بر کسی پوشیده نیست. دریافت کافی پروتئین غذایی منجر به حفظ عضلات و پیشگیری از وقوع سارکوپنی در سالمندان می شود. هدف اصلی ما در این مطالعه بررسی ارتباط نوع و مصرف پروتئین در سالمندان با خطر ابتلای آنها به سوءتغذیه می باشد.
مواد و روش ها: تعداد 250 سالمند بالای 65 سال با روش نمونه گیری آسان از سراهای محله شهر تهران وارد مطالعه شدند. مشخصات عمومی افراد، داده های تن سنجی و غربالگری تغذیه به ترتیب با پرسشنامه عمومی، ابزارهای استاندارد و پرسشنامه ی MNA جمع آوری و مورد ارزیابی قرار گرفت. شاخص های مرکزی و پراکندگی متغیرهای دموگرافیک بررسی شدند. ارزیابی نرمال بودن امتیاز MNA با بررسی چولگی و کشیدگی توزیع داده ها و آزمون کلموگروف اسمیرنوف انجام شد. برای بررسی ارتباط بین نوع و مصرف پروتئین و سوءتغذیه از آزمون آنووای یک طرفه استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 24 انجام شد.  
یافته ها:  وضعیت تغذیه 53.04% از سالمندان شرکت کننده مناسب بود، 39.68% آنها در معرض خطر سوءتغذیه و 7.29% آنها سوءتغذیه داشتند. میانگین و انحراف معیار سن در سالمندان (0.41)69.90 بود. سالمندان با شغل پیشین کارمند نسبت به سایر مشاغل، تحصیلات زیر دیپلم نسبت به مقاطع تحصیلی بالاتر، زنان نسبت به مردان، فوت همسر نسبت به سایرین و سیگاری نسبت به غیرسیگاری، بیشتر در معرض خطر سوءتغذیه قرار داشتند. .
میانگین و انحراف معیار امتیاز MNA در گروه دریافت کننده حداقل یک وعده در روز لبنیات (3.27)26.77، گروه دریافت کننده دو بار یا بیشتر در هفته تخم مرغ و حبوبات (3.88)23.95 و گروه مصرف کننده روزانه ی گوشت ها (3.81)22.55 بود. با توجه به اینکه MNA زیر 24 نشان دهنده سوءتغذیه است، آنالیز آنووای یک طرفه نشان داد که مصرف تخم مرغ، حبوبات و گوشت ها با امتیاز پایین MNA، ولی مصرف لبنیات به طور معنی داری (P<0.0001) با امتیاز بالاتر MNA همراه بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف لبنیات ممکن است خطر سوءتغذیه را در سالمندان کاهش دهد. بنابراین این امر لزوم ارائه ی آموزش های تغذیه توسط کارکنان بهداشتی و رسانه ها را در این زمینه نشان می دهد. نیاز است که مطالعاتی در آینده این ارتباط را با حجم نمونه ی بزرگتر و با در نظر گرفتن مخدوشگرهایی مانند دریافت مکمل های غذایی بررسی نمایند.
 
واژه‌های کلیدی: واژه های کلیدی: پروتئین، سالمندان، سوء تغذیه
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/3/30 | پذیرش: 1400/5/2 | انتشار: 1400/5/10
فایل پوستر [PPT 366 KB]  (15 دریافت)
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


پیران آرزو، گل افروز حانیه. بررسی ارتباط نوع و مصرف پروتئین در سالمندان با خطر ابتلای آنها به سوء تغذیه. 1. 1400; 1 ()

URL: http://elderhealth.jmu.ac.ir/article-1-128-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 1 - فایل های پوستر برگشت به فهرست نسخه ها
همایش ملی سلامت سالمندی National Conference on Elderly Health
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4341